מאת: חגית רימון
יותר ויותר אנשים מתחילים בשנים האחרונות להיות טבעוניים, או לפחות צמחוניים. חלקם מטעמי חמלה לבעלי
חיים. הם נחשפו לתנאים הגרועים בהם מגדלים בעלי חיים ומבינים שמדובר למעשה בהתעללות. חלק מהאנשים הבינו שחלב זה לאו דווקא בריא כפי שניסו לשווק לנו, ורבים אלרגיים אליו, וכמו כן הוא גורם לליחה ולדברים נוספים לגוף. כמו כן, מזריקים לפרות אנטיביוטיקה ודברים נוספים, כך שלא בטוח כמה החלב של הפרות או הבשר שלהן כל כך בריא לנו.
בכל אופן, אפסיק להכביר מילים על טבעונות, ובמקום זאת הנה 3 מתכונים להכנה פשוטה של גבינה טבעונית. אני עומדת לנסות את אחד מהם, אחרי שאמצא את החיתול.
הנה מתכון אפילו יותר פשוט, לגבינה בסיסית מסויה. דרוש רק חלב סויה בלי סוכר, מיץ לימון, מלח וחיתול 🙂
הנה מתכון פשוט נוסף להכנת גבינה טבעונית